Het prachtige rijk van Insulinde, dat zich daar slingert om de evenaar, als een gordel van smaragd. " Deze
woorden van Multatuli komen vanzelf bij ons boven, wanneer we denken
aan de overrompelende schoonheid van de oude tempels of aan de
sierlijke, expressieve Balinese dansen.
Stelt U zich eens voor
dat U bij het licht van flakkerende olielampen kijkt naar een voorste
lling van de Wayang Kulit (schaduwspel). Of dat U luistert naar de
rinkelende bellen en klagende muziek van de eilanden, de gamelan Geen
betere manier om U in deze droomwereld te verplaatsen dan aan een
authentieke Indonesische Rijsttafel van Bunga Melati.
Zo kunt u het hart, de ziel en ook de aard van deze archipel begrijpen.
De
Indonesische Dapur (keuken} geniet wereldfaam door de rijsttafel. De
neutrale smaak van rijst vormt een voortreffelijke achtergrond voor de
vele pikante bijgerechten. De rijst wordt in een kom gedaan zonder
deksel. De overige gerechten worden, afhankelijk van de samenstelling,
opgediend in schaaltjes.
Rondom een portie rijst legt men wat van
de verschillende bijgerechten op het bord. Deze bijgerechten horen bij
het eten niet door de rijst gemengd te worden, bij elke hap rijst neemt
men wat van het bijgerecht.
Om een zo goed mogelijke opbouw van
een rijsttafel te krijgen, begint U met de minst gekruide gerechten en
gaat dan vervolgens over naar iets pittiger gerechten. Wilt U de
rijsttafel nog pittiger hebben, dan moet U nog extra sambal nemen.
Het is de gewoonte bij een rijsttafel bier te drinken, maar met een goed glas wijn laat de rijsttafel zich ook goed smaken.
Voor een gezellige afsluiting van de rijsttafel neemt U een overheerlijke Koffie "Bunga Melati"
Op
maandag en dinsdag (niet op feestdagen) serveren wij een uitgebreid
Visrijsttafel-menu, welke U op de pagina Visgerechten kunt vinden.
Wij wensen U "Selamat Makan" of wel "smakelijk eten"!
|
|
| | |
Tidak ada komentar:
Posting Komentar